ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ERUA | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ERUA

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ERUA

 Στις 9-10 Φεβρουαρίου 2020,  η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθ. Χρυσή Βιτσιλάκη και η Αντιπρυτάνισσα Καθ. Έλενα Θεοδωροπούλου συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας 5 ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο του Roskilde της Δανίας,  όπου και συμφωνήθηκε και υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας για τη συγκρότηση σύμπραξης και υποβολής πρότασης δημιουργίας του European Reform University Alliance – ERUA στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων σε επίπεδο Εrasmus+ και ως ανταπόκριση στη 2η πρόσκληση υποβολής σχετικών προτάσεων.

Τη συμμετοχή στη σύμπραξη συνυπέγραψαν οι Πρυτάνισσες του University of Paris 8, Annick Allaigre, του  Roskilde University, Hanne Leth Andersen, του University of Konstanz, Kerstin Krieglstein και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, καθώς και ο Πρόεδρος του New Bulgarian University Antoni Slavinski.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση των εν λόγω πανεπιστημίων να προχωρήσουν σε συστηματική συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη πρότυπων κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός νέου, καινοτόμου, προοδευτικού πανεπιστημίου-δικτύου,  ανοιχτού στην κοινωνία και με εγρήγορση απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα, με έμφαση στη διεπιστημονικότητα, τις πειραματικές ερευνητικές και μαθησιακές προσεγγίσεις, την κριτική, ελεύθερη σκέψη, τη συμμετοχικότητα, την ανοιχτή επιστήμη και την διαφορετικότητα στο σύγχρονο πολυγλωσσικό και διαπολιτισμικό περιβάλλον. Επιπλέον, τα πανεπιστήμια της σύμπραξης δεσμεύτηκαν να οργανώσουν έναν κοινό χώρο έρευνας, διδασκαλίας και κινητικότητας που θα αναδεικνύει και υποστηρίζει πολλαπλές μορφές συνεργασίας μεταξύ των μελών τους.

 

Ημερομηνία ανάρτησης

19 Φεβ 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg