Συνάντηση με Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συνάντηση με Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 16/06/2020 με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Στρατή Ζαφείρη, στο Δημαρχείο, στην Καλλονή. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Αντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο και πρότερων συνεργασιών Δήμου Δυτικής Λέσβου και Πανεπιστημίου Αιγαίου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργιών και δράσεων που θα φέρουν το Ίδρυμα πιο κοντά στην «περιφέρεια» της Λέσβου.

Ειδικότερα, Δήμος και Πανεπιστήμιο προωθούν μεταξύ τους σχέδιο συνεργασίας για την ψηφιοποίηση του πλούσιου αρχείου και των βιβλιοθηκών του Δήμου, μέσω της ενεργοποίησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, ενώ μέσω του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών και του Τμήματος Περιβάλλοντος προωθείται η ανάπτυξη δράσεων γύρω από τον Κόλπο της Καλλονής. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Δήμος προτίθεται να εκχωρήσει και υποδομές στο Πανεπιστήμιο για να φιλοξενηθούν δράσεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα, ειδικά στον κόλπο της Καλλονής.

Στην πολύωρη συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε η συνεργασία που ξεκινά μεταξύ των δύο φορέων με τους καλύτερους οιωνούς, να επεκταθεί και σε άλλα θέματα όπως εκείνα της επιχειρηματικότητας. Η Πρυτάνισσα προσκάλεσε τη Δημοτική Αρχή σε νέα συνάντηση στο επόμενο διάστημα, που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη και με συμμετοχή μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος.

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

17 Ιουν 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg