Συνάντηση με την Πρυτάνισσα και εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Agder της Νορβηγίας | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συνάντηση με την Πρυτάνισσα και εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Agder της Νορβηγίας

Συνάντηση με την Πρυτάνισσα και εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Agder της Νορβηγίας.

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, στις 15 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα της Συγκλήτου στη Μυτιλήνη, συναντήθηκε με την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Agder της Νορβηγίας, Prof. Sunniva Whittaker, την οποία συνόδευαν η Καθηγήτρια κ. Anne Halvorsen, Κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, η Dr Kari Grodum, Διευθύντρια του Σπουδαστικού Κέντρου που διατηρεί το Πανεπιστήμιο του Agder στο Μετόχι Αγίων Αναργύρων, στην Καλλονή Λέσβου και η κα Karen-Lise Scheie Knudsen, υπεύθυνη των Διεθνών Συνεργασιών και του Γραφείου Πρυτανείας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθ. Έλενα Θεοδωροπούλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών, Καθ. Δρόσος Κουτσούμπας, ο Καθ. Βασίλης Ζερβάκης, η αφυπηρετήσασα Επίκ. Καθηγήτρια Αδαμαντία Ευστρατίου, από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, οι Καθηγήτριες Ευαγγελία Καβακλή και Εύη Σαμπανίκου, από το Τμήμα Περιβάλλοντος ο Επίκ. Καθηγητής Στέργιος Βακάλης, καθώς και η Αναπλ. Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης, κα Ελένη Κοντάρα και η Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων κα Μαρία Βασιλείου.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των υπαρχουσών σχέσεων μεταξύ των δυο Ιδρυμάτων και η επέκτασή τους με κοινές δράσεις όπως η ανταλλαγή φοιτητών/τριών σε ακαδημαϊκό επίπεδο, η εκπαίδευση Νορβηγών φοιτητών στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησής τους και η ενίσχυση κοινών ερευνητικών ενδιαφερόντων. Εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία οι κοινές δράσεις να επεκταθούν σε όλες τις Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχουν ομόλογά τους στο Πανεπιστήμιο του Agder.

Η Πρυτάνισσα επιβεβαίωσε την στρατηγική επέκτασης και εμβάθυνσης των διεθνών ακαδημαϊκών συνεργασιών και εντός του προσεχούς διαστήματος θα υπογραφεί νέο Memorandum of Cooperation, που θα επιβεβαιώνει την επιθυμία των δυο Ιδρυμάτων για συνέχιση και επέκταση της τρέχουσας συνεργασίας.

 

Ημερομηνία ανάρτησης

17 Μάιος 2022

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg