Το βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Το βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική

Το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι, ο διδάκτωρ του τμήματος Δρ. Χρίστος Μέρκατας είναι ο νικητής του Ελένειου Βραβείου Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική για τη διετία 2017-2018.

Η ανακήρυξη έγινε την 1η Ιουνίου κατά την τελετή λήξης του 32ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στατιστικής, το οποίο διοργανώθηκε στα Γιάννενα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 30/5-1/6/2019.

Το βραβείο απονέμεται από το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (ΕΣΙ), σε διδακτορικές διατριβές που εκπονήθηκαν κατά την προηγούμενη διετία, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό στην περιοχή της Στατιστικής, από διδάκτορες Ελληνικής καταγωγής. Το βραβείο απονέμεται στη μνήμη της μικρής Ελένης και προτάθηκε από τους γονείς της, το συνάδελφο στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Τρύφωνα Δάρα και τη σύζυγό του Πολυξένη, οι οποίοι είναι οι χορηγοί του βραβείου.

Το βραβείο περιλαμβάνει πρόσκληση για παρουσίαση της έρευνας της Διδακτορικής Διατριβής στo Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής του ΕΣΙ, χρηματικό ποσό και δωρεάν διετή συνδρομή στο ΕΣΙ.

Ο Δρ. Μέρκατας, o οποίος εργάζεται ως Postdoctoral Researcher εδώ και ένα χρόνο στο National Institute of Standards and Technology στις ΗΠΑ, ολοκλήρωσε με «Άριστα» τη διατριβή του με τίτλο “Bayesian Nonparametrics and Applications” πριν ένα χρόνο, στο Τμήμα ΣΑΧΜ, υπό την επίβλεψη του Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος, κ. Σπυρίδωνος Χατζησπύρου.

 

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

 

Στυλιανός Ξανθόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής

                                                              

Ημερομηνία ανάρτησης

5 Ιουν 2019

Είδος ανακοίνωσης

Βραβεία / Διακρίσεις
Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Σάμος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg