Είστε εδώ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δίπλα στις τοπικές κοινωνίες: Συμβολή του Πανεπιστημίου στην κατάσβεση της φωτιάς της κεντρικής Λέσβου (21-22/7/2020)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δίπλα στις τοπικές κοινωνίες: Συμβολή του Πανεπιστημίου στην κατάσβεση της φωτιάς της κεντρικής Λέσβου (21-22/7/2020)

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με υψηλό αίσθημα ευθύνης παραμένει αρωγός στην τοπική κοινωνία και συμβάλει στη προστασία του περιβάλλοντος. Η Ομάδα Θαλάσσιας Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (https://mrsg.aegean.gr/) συμμετείχε εθελοντικά στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στη κεντρική Λέσβο (21-22/7/2020) έπειτα από πρόσκληση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και προκειμένου να υπάρχει καλύτερη γνώση του πεδίου της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν Συστήματα μη Επανδρωμένων Εναέριων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ ή drones) των Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου καθώς και του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξοπλισμένα με θερμικές και οπτικές κάμερες για την εύρεση εστιών φωτιάς σε μία αρκετά δύσβατη περιοχή και κάτω από  πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τα ΣμηΕΑ συνέβαλλαν στην ορθή λήψη αποφάσεων από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

23/07/2020

 

Ημερομηνία ανάρτησης

23 Ιουλ 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου
Εικόνα 1. Αεροφωτογραφία από τα ΣμηΕΑ όπου με λευκό και κόκκινο χρώμα αποτυπώνονται οι ενεργές εστίες πυρκαγιάς

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό