Το ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΕΡΕΥΝΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΛΕΟΝ: συνεργαζόμενο και με εταιρείες τροφίμων άλλων περιοχών | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Το ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΕΡΕΥΝΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΛΕΟΝ: συνεργαζόμενο και με εταιρείες τροφίμων άλλων περιοχών

Το ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΕΡΕΥΝΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΛΕΟΝ: συνεργαζόμενο και με εταιρείες τροφίμων άλλων περιοχών

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου  που λειτουργεί στη  Λήμνο, μετά την 10ετή επιτυχημένη συνεργασία με τις τοπικές εταιρείες τροφίμων του νησιού της  Λήμνου και την παραγωγή καινοτόμων, παραδοσιακών, τοπικών τροφίμων με αυτές (με την στρατηγική back to the future) ανοίγει πλέον τα φτερά του και εκτός Λήμνου συνεργαζόμενο με εταιρείες τροφίμων άλλων περιοχών στο ίδιο μοντέλο και πλαίσιο δημιουργίας νέων προϊόντων (με την από κοινού με τις εταιρείες συμμετοχή σε ερευνητικά περιφερειακά προγράμματα χρηματοδότησης).

Το τρέχον χρονικό διάστημα (2019 - 2020) υλοποιούνται 2 τέτοια προγράμματα με δυναμικές εταιρείες τροφίμων (και το πανεπιστήμιο ως υπεργολάβο):

1. Το πρόγραμμα ΕΛΙΑΞΙΑ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος κ. Χαράλαμπο Καραντώνη, με την εξαγωγική, εταιρεία επεξεργασίας ελιών ΑΜΑΛΘΕΙΑ 

2. Το πρόγραμμα ΤΥΡΕΛΑΙΑ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο καθηγητή κ. Αντώνη Κουτελιδάκη, και την τυροκομική εταιρεία ΑΜΦΙΓΑΛ 

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος το τρέχον χρονικό διάστημα ετοιμάζουν παρόμοιες συνεργασίες με εταιρείες τροφίμων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με σκοπό να επεκταθούν ενεργά και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.    

Ημερομηνία ανάρτησης

3 Δεκ 2019

Είδος ανακοίνωσης

Το πανεπιστήμιο στην επικαιρότητα

Τοποθεσία

Λήμνος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg