ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ MNHMONIOY ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ MNHMONIOY ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ MNHMONIOY ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟY ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

Την Τρίτη 26/01/2021 στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Λόφο του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, μαζί με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστο Καλλονιάτη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων και Δια Βίου Μάθησης συνυπέγραψαν Παράρτημα συνεργασίας στο πλαίσιο του υφιστάμενου Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Σκοπός της ενέργειας αυτής αποτελεί η εξειδίκευση των δράσεων των δύο φορέων στους τομείς του πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου και η Αναπληρώτρια Προέδρου του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Καθηγήτρια Ευαγγελία Καβακλή.

Η Πρυτάνισσα εξέφρασε την ευχαρίστησή της για το πρώτο αυτό εξειδικευμένο Παράρτημα του υφιστάμενου Μνημονίου με τη συνεργασία του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων και Δια Βίου Μάθησης,  επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας των Τμημάτων του Πανεπιστήμιου με την τοπική κοινωνία και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αμφίδρομα δημιουργούνται και για τους δύο φορείς.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου επεσήμανε την αναγκαιότητα εξειδίκευσης του υφιστάμενου Μνημονίου με συγκεκριμένες δράσεις τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά του Ιδρύματος δια των Τμημάτων του και των θεσμοθετημένων ερευνητικών του ομάδων. 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος, κ. Καλλονιάτης, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τόσο τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο του Δήμου Δυτικής Λέσβου όσο και την Πρυτάνισσα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για τη δημιουργία του πλαισίου συνεργασίας μέσω του υφιστάμενου Μνημονίου συνεργασίας, εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για την υπογραφή του Παραρτήματος. Η θεσμική αυτή δράση αποτελεί μία τυπική ολοκλήρωση στην υπάρχουσα ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Τμήματος στους τομείς του Πολιτισμού και των Νέων Τεχνολογιών. Παράλληλα, σημείωσε τη συμβολή του Δήμου ως στρατηγικό κοινωνικό εταίρο του Τμήματος και τον ανατροφοδοτικό του ρόλο του για τη βελτίωση των διοικητικών και ακαδημαϊκών διαδικασιών που ακολουθεί.

Ακολούθως, η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ευχαρίστησή της για την υπογραφή του υφιστάμενου Παραρτήματος, καθώς και την ικανοποίησή της από την υφιστάμενη συνεργασία του Τμήματος με τον Δήμο,  περιγράφοντας τις ανάγκες του Δήμου σε ζητήματα ανάδειξης και προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το σημαντικό ρόλο που το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας δύναται να διαδραματίσει.

 

26/01/2021

Ημερομηνία ανάρτησης

27 Ιαν 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg