Ψήφισμα για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Προέδρου της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, Καθηγητή Κωνσταντίνου Σοφούλη. | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ψήφισμα για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Προέδρου της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, Καθηγητή Κωνσταντίνου Σοφούλη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, στην έκτακτη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, με βαθιά οδύνη ενημέρωσε το Σώμα για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Προέδρου της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, Καθηγητή Κωνσταντίνου Σοφούλη.

Η Πρυτάνισσα αναφέρθηκε εκτενώς στον δυναμικό και οραματικό, αλλά και προσηνή χαρακτήρα του εκλιπόντος, στην καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και στο εν γένει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο του και στην πολιτική και κοινωνική του προσφορά.

Επισημάνθηκε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με «πλοηγό» το όραμα του Κωνσταντίνου Σοφούλη συνεχίζει σταθερά τη διεθνοποιημένη αναπτυξιακή του πορεία, με συνέπεια στις σταθερές προσπάθειες και ευγενείς προσδοκίες, ενός εκ των σημαντικότερων ιδρυτικών στελεχών του.

Σε αναγνώριση της σημαντικότατης ανιδιοτελούς προσφοράς του, με τιμή στη μνήμη του και με μεγάλη θλίψη για την απώλεια του δικού μας Δασκάλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

 

1.        Να εκδοθεί το παρόν Ψήφισμα.

2.        Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε όλες τις Μονάδες από σήμερα έως και την ημέρα τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας.

3.        Να παραστεί αντιπροσωπεία της Πρυτανικής Αρχής στην εξόδιο ακολουθία.

4.        Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

5.        Να επιδοθεί Αντίγραφο του παρόντος Ψηφίσματος στην οικογένεια του    εκλιπόντος.

6.        Να  δημοσιευθεί το Ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και στον τοπικό τύπο.

 

                            

Η Πρυτάνισσα

 

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

Ημερομηνία ανάρτησης

24 Ιαν 2020

Είδος ανακοίνωσης

Ψηφίσματα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg