Δωρεάν Σεμινάρια Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών του WOMENTORS 2023-24 | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Δωρεάν Σεμινάρια Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών του WOMENTORS 2023-24

Πρόσκληση Συμμετοχής στα Δωρεάν Σεμινάρια Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών του WOMENTORS 2023-24
 

Επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το δωρεάν πρόγραμμα «WOMENTORS: Ενδυνάμωση Νέων Γυναικών», το οποίο υλοποιείται από το κοινωφελές Ίδρυμα Λαμπράκη για τέταρτη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα WOMENTORS έχει ως σκοπό την πολύπλευρη ενδυνάμωση γυναικών ηλικίας 18- 35 ετών σε όλη τη χώρα, ώστε να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τομέα, με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών.
Η ενδυνάμωση πραγματοποιείται μέσω σεμιναρίων, βιντεο-αφηγήσεων γυναικών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, mentoring και δικτύωσης. Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να συμμετάσχουν είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά τεσσάρων ημερίδων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διάρκειας 7-8 ωρών έκαστη, που θα γίνουν τα Σαββατοκύριακα. Διαδικτυακά προσφέρεται μια σειρά 9 σεμιναρίων, μέσης διάρκειας 2-3 ωρών έκαστο. Mετά το πέρας της συστηματικής παρακολούθησης όλων των σεμιναρίων όλες οι συμμετέχουσες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Τα σεμινάρια ενδυνάμωσης νέων γυναικών WOMENTORS περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές:
Καλλιέργεια ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων
Έμφυλα στερεότυπα
Εναρμόνιση προσωπικής/επαγγελματικής ζωής
Η γυναίκα στο εργασιακό περιβάλλον
Καλλιέργεια επιχειρηματικής σκέψης και start-ups
Συμμετοχή της γυναίκας στην πολιτική
H γυναίκα ως ενεργή και ενήμερη πολίτης
Υγεία της γυναίκας
Ασφάλεια στην εργασία
Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά της γυναίκας
Θεσμικό πλαίσιο, δομές και μηχανισμοί στήριξης της γυναίκας
Παρακάτω θα βρείτε τη φόρμα συμμετοχής, στην οποία μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι νέες γυναίκες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του
προγράμματος: Αίτηση Συμμετοχής στα Δωρεάν Σεμινάρια Ενδυνάμωσης WOMENTORS 2023-24 (google.com)
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Οκτωβρίου 2023 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την επιλογή των συμμετεχουσών. Τα σεμινάρια  OMENTORS θα πραγματοποιούνται σε ημέρες και ώρες που θα εξυπηρετούν την πλειονότητα των συμμετεχουσών, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις γυναικών που διανύουν τις σπουδές τους (π.χ. εξεταστικές περιόδους) ή εργάζονται, και το χρονοδιάγραμμα θα διαμορφωθεί με τρόπο ευέλικτο, ώστε να συνδυάζει τις ποικίλες υποχρεώσεις τους. Επιπλέον, τα online σεμινάρια θα είναι διαδραστικά και συμμετοχικά και θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2023.
Τα σεμινάρια αποτελούν μέρος ενός ενιαίου προγράμματος πολύπλευρης ενδυνάμωσης της γυναίκας. Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατό να τα παρακολουθήσει κάποια γυναίκα επιλεκτικά.
Στις Συχνές Ερωτήσεις της ιστοσελίδας του WOMENTORS, θα βρείτε αναλυτικότερη ενημέρωση για το πρόγραμμα ενδυνάμωσης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2103626150 και στο email: info@womentors.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, τ
ο Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:  www.activecitizensfund.org
 

Ημερομηνία ανάρτησης

18 Σεπ 2023

Είδος ανακοίνωσης

Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Βασικό αρχείο

Εικόνες

Κάρτα αίτησης προγράμματος

Current Style: Βασικό

espa.jpg