Επιτυχής ολοκλήρωση της «Γιορτής Ερευνητών & Ερευνητριών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Επιτυχής ολοκλήρωση της «Γιορτής Ερευνητών & Ερευνητριών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επιτυχής ολοκλήρωση της «Γιορτής Ερευνητών & Ερευνητριών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η «Ετήσια Γιορτή των Νέων Ερευνητών & Ερευνητριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου» ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της κατά το διήμερο της Τρίτης 12 και Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, στο κτίριο της Γεωγραφίας στον Λόφο του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη, δίνοντας για πρώτη φορά στους υποψήφιους διδάκτορες και στις  υποψήφιες διδακτόρισσες από όλες τις νησιωτικές ακαδημαϊκές κοινότητες του ιδρύματος την ευκαιρία της μεταξύ τους συνάντησης, αλλά και της ενημέρωσής τους από πληθώρα προσκεκλημένων ομιλητών και ομιλητριών. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για το κοινό και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι YouTube του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η «Ετήσια Γιορτή των Νέων Ερευνητών και Ερευνητριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου» διοργανώθηκε από τη Δράση 1.7 της Περιφερειακής Αριστείας Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ηλεκτρονική μάθηση και Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Προώθηση Διαπεριφερειακής ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και απασχόλησης & Κέντρο Σταδιοδρομίας Ερευνητών Αιγαίου [e- Aegean eLearning4eskills & Career Development Centre for Researchers]», που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου « [e- Aegean R&D Network] Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Αιγαίου Αρχιπελάγους: Ενίσχυση Περιφερειακής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Αριστείας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5046494, το οποίο εντάσσεται στη δράση υποστήριξης της Περιφερειακής Αριστείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Η διοργάνωση εκπλήρωσε το στόχο της Δράσης 1.7 να φέρει σε άμεση διάδραση τους υποψήφιους διδάκτορες και τις υποψήφιες διδακτόρισσες όλων των επιστημονικών πεδίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ώστε να παρουσιάσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα, όχι μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στις ευρύτερες νησιωτικές κοινωνίες, με απώτερο σκοπό να επιτευχθούν συνέργειες και συμπράξεις του νέου ερευνητικού κεφαλαίου με τις νησιωτικές κοινωνίες αλλά και να εμπεδωθεί ο διεπιστημονικός διάλογος και η  μορφή της ερευνητικής αιγαιακής κοινότητας.

Για την 1η αυτή συμβολική διοργάνωση, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους /τις προσκεκλημένους/ες ομιλητές και ομιλήτριες για την ιδιαίτερη συμβολή τους,  τους/τις υποψήφιους/ες διδάκτορες/ισσες για το ενδιαφέρον με το οποίο επένδυσαν τη συμμετοχή τους στο γεγονός, καθώς και τις συνεργάτριες και τους συνεργάτες για τον όλο σχεδιασμό και την υποστήριξη, κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου, κ. Κάτια Λαρισαίου, κ. Γιάννη  Αποστολόπουλο, κ. Ελευθερία Χήτα, κ. Αλέξανδρο Σπάθη καθώς και τις ομάδες υποστήριξης χρηστών της ΥΠΕ Μυτιλήνης και βέβαια της Περιφερειακής Αριστείας.

 

Καθ. Έλενα Θεοδωροπούλου

Επιστημονικά Υπεύθυνη της Δράσης

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση στο: https://rnd.aristeia.aegean.gr/project-item/e-aegean-elearning4eskills-career-development-centre-for-researchers/

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα έργα της Περιφερειακής Αριστείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/eaegean

Instagram: https://www.instagram.com/eaegeangr/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/e-aegean/

 

Ημερομηνία ανάρτησης

27 Σεπ 2023

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Βασικό αρχείο

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg