Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, μέλη της Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο συνέδριο FOSSCOMM 2018 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 14 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στο FOSSCOMM παρευρέθηκαν προγραμματιστές, μηχανικοί, φοιτητές και ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό να ανταλλάξουν γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές γύρω από το χώρο του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού.

Ο φοιτητής Παναγιώτης Κεραμίδης έδωσε ομιλία με θέμα «Smart Hackerspace (101)» και ο φοιτητής Γιάννης Κωνσταντινίδης ομιλία με θέμα «GDPR Compliance and Open Source Projects». Οι φοιτητές στελέχωσαν παράλληλα το περίπτερο της Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ όπου ενημέρωσαν τους επισκέπτες για έργα ανοικτού λογισμικού, υλισμικού και περιεχομένου.

Με τη διαρκή συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως το συνέδριο FOSSCOMM, εδραιώνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό η συνεισφορά της Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον ευρύτερο χώρο του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού. Οι φοιτητές της Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ ευχαριστούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη σημαντική υποστήριξη όλα αυτά τα έτη και δηλώνουν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν παρόμοιες δράσεις που βελτιώνουν περαιτέρω την εξωστρέφεια της Κοινότητας και του Πανεπιστημίου.

Εκ μέρους της Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Γιάννης Κωνσταντινίδης
Παναγιώτης Κεραμίδης

Προπτυχιακοί φοιτητές Τμήματος ΜΠΕΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ημερομηνία ανάρτησης

15 Οκτ 2018

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg