Κύκλος σεμιναρίων με θέμα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Κύκλος σεμιναρίων με θέμα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΜΟΝΑΔΑ  ΕΡΕΥΝΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ  ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ  ΘΕΜΑ  ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ  ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Η Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει στη Ρόδο σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται  μια φορά το μήνα και  θα καλύψουν  την περίοδο Νοεμβρίου 2017 –Απριλίου 2018.

Στα σεμινάρια θα διδάξουν κορυφαίοι έλληνες διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί.

Το πρώτο   σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 10.00 στην  αίθουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θα διδάξει ο πρέσβης κος Γιώργος Σαββαϊδης, πρώην γενικός γραμματέας  του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην επικεφαλής της δ/νσης Τουρκίας και πρώην πρέσβης στην Ουάσιγκτον.

 

Το δεύτερο   σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Α’ δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2017 με ομιλητή τον  πρέσβη κο Βασίλειο Κασκαρέλη . Ο κος Κασκαρέλης εχει υπηρετήσει ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ως αναπληρωτής Μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα είναι Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Θα ακολουθήσει  το  τρίτο  σεμινάριο στο Β’ δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2018 με  εισηγητή τον πρέσβη κο Παύλο Αποστολίδη. Ο κος Αποστολίδης υπηρέτησε σε πολλές θέσεις  που συνδέονταν με τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Την περίοδο  1999-2004 διετέλεσε Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Από το 2010 μέχρι  το 2015  είχε το συντονισμό της διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία σχετικά με τη διμερή διαφορά για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

 

Θα ακολουθήσουν  τα σεμινάρια  Φεβρουαρίου (Β’ δεκαπενθήμερο), Μαρτίου (Β’ Δεκαπενθήμερο) και Απριλίου 2018 (Β’ δεκαπενθήμερο) με εισηγητές τους καθηγητές  Θάνος Βερέμη,  Θεόδωρο Κουλουμπή και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

 

Όλα  τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται Παρασκευή  στην αίθουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο και απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, στελέχη  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νομικούς, στρατιωτικούς και πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων θα είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ μετά την ολοκλήρωση   του κύκλου των σεμιναρίων θα   δίδεται  βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής που θα συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό μπορούν   να σταλούν   στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  ntalis@aegean.gr μέχρι και την 5η Νοεμβρίου 2017.

 

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

17 Οκτ 2017

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Ρόδος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg