ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη υπέγραψε, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το «Διεθνές Κέντρο Ναυτιλιακών Τεχνολογιών, Τεχνολογιών και Καινοτομιών ‘Aegean Neorion Innovation Center’”. 

Το εν λόγω «Κέντρο Καινοτομίας Αιγαίου», ιδρύουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΟΝΕΧ SHIPYARDS LLC και η Cisco International Limited ως ο τεχνολογικός πάροχος του Κέντρου και τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνυπέργραψαν, πλέον του Διαχειριστή του Κέντρου κου Κωνσταντίνου Νικολούζου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ SHIPYARDS LLC Παναγιώτης Ξενοκώστας, και ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Μάλτας της Cisco International Limited Αντώνης Τσιμπούκης.

Κατά τη λαμπρή τελετή υπογραφής που έλαβε χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, ο κ. Πρωθυπουργός και ο κ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στο σημαντικό επιστημονικό έργο που παράγεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την ενεργή στήριξή τους σε αυτό.

Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναλαμβάνει ως «ακαδημαϊκός πυλώνας» του Κέντρου για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων προς όφελος της Κοινωνίας που θα αφορούν, μεταξύ άλλων σε: Έργα Καινοτομίας, Ερευνητικά Προγράμματα, Start-up Incubation, Δια βίου Εκπαίδευση, Ψηφιακό Μετασχηματισμό,  Ημερίδες, Πρακτική Άσκηση και ερευνητικό έργο φοιτητών/τριών, νέες λύσεις στα προβλήματα της Κοινωνίας και της Περιφέρειας και συμβολή στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως ρητά αναφέρεται: «Από τη συνεργασία των μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας στο κρίσιμο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της επιχειρηματικής λειτουργίας των επιχειρήσεων και οργανισμών του Αιγαίου καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»

Ημερομηνία ανάρτησης

9 Μαρ 2022

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Βασικό αρχείο

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg