Ο Καθηγητής κ. Θάνος Πάλλης στην Προεδρία της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ) | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ο Καθηγητής κ. Θάνος Πάλλης στην Προεδρία της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ)

Ο Καθηγητής κ. Θάνος Πάλλης στην Προεδρία

της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ)

 

Ο Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών κ. Θάνος Πάλλης επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (International Association of Maritime Economist-ΙΑΜΕ) για δεύτερη συνεχή θητεία. Οι αρχαιρεσίες  του ΙΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το διάστημα από 10 έως 13 Ιουνίου 2020.

 

Ο κ. Πάλλης διδάσκει στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2000, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στο Columbia University των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Fulbright. Ο κ. Πάλλης συν-διευθύνει τη διαδικτυακή πρωτοβουλία PortEconomics.eu. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise). Η ερευνητική του δραστηριότητα σε θέματα παραχωρήσεων τερματικών λιμένων εμπορευματοκιβωτίων και κρουαζιέρας έχουν βραβευτεί από το ΙΑΜΕ το 2008 και 2017 αντίστοιχα.

 

H Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ) ιδρύθηκε το 1992. Διαθέτει ως μέλη πανεπιστημιακούς, ερευνητές, και μελετητές της ναυτιλιακής οικονομικής και ναυτιλιακούς οικονομολόγους από όλο τον κόσμο. Το ΙΑΜΕ συνδέεται με δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, το Maritime Policy & Management και το Maritime Economics & Logistics αντίστοιχα. Το ετήσιο συνέδριο του ΙΑΜΕ έχει πραγματοποιηθεί και στις πέντε ηπείρους. 

 

Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών έχει πολυετή ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του ΙΑΜΕ, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιστημονική ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας και των λιμένων.

 

Ιστοσελίδα ΙΑΜΕ: www.mar-economists.org

Ημερομηνία ανάρτησης

19 Ιουν 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Χίος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg