Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου - 3o Eντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου - 3o Eντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν συνδιοργανωτής του 3ου Διεθνούς Εντατικού Προγραμμάτος Σπουδών για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO το οποίο διοργανώθηκε στο Πεκίνο 3-8 Δεκεμβρίου 2017 από το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Fangshan, με την υποστήριξη του Υπουργείου Φυσικών Πόρων της Κίνας και της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωλογικών Επιστημών και με τη συνεργασία του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Η Κινεζική Κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, γεγονός που υπογραμίζεται από την παρουσία και ομιλία στην εναρκτήρια τελετή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Φυσικών Πόρων της Κίνας, του Αντιπροέδρου της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωλογικών Επιστημών και του Προέδρου του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου.

 Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διοργάνωση αυτή έγινε στα πλαίσια της συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ΑΕΙ η οποία  υπογράφηκε  τον Ιούλιο του 2015  και η οποία δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες για το Πανεπστήμιο Αιγαίου αλλά και τη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί πολλές δράσεις στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων:

1. Συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ιούνιος 2016, Ιούνιος 2017).

2. Συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών του  Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ιούνιος 2017)

3. Εκπαιδευτικές επισκέψεις και άσκηση πεδίου στη Λέσβο ομάδων τελειόφοιτων προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου και ομάδας καθηγητών με επικεφαλής τον Κοσμήτορα της σχολής Γεωλογικών Επιστημών (Αύγουστος 2016, Αύγουστος 2017).

4. Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα εντατικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα Γεωπάρκα του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου (Ιανουάριος 2016, Νοέμβριος 2016, Δεκέμβριος 2017).

5. Διαλέξεις του καθ. Ν. Ζούρου στο Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών του Πεκίνου (Ιανουάριος 2016, Δεκέμβριος 2016, Ιούνιος 2017, Σεπτέμβριος 2017).

6. Απονομή στον καθηγητή Ν. Ζούρο του τίτλου του Επισκέπτη Καθηγητή του  Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου. 

7. Πολυήμερες επισκέψεις πεδίου σε περιοχές με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην Κίνα με στόχο κοινές ερευνητικές δράσεις στις περιοχές Yanqing, Ningde, και Suinning (Ανοιξη 2017, Σεπτέμβριος 2017).

8. Ερευνα πεδίου στη Λέσβο υποψήφιου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου (Ιούνιος - Δεκέμβριος 2017) σε συνεργασία και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

 

Ημερομηνία ανάρτησης

11 Δεκ 2017

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Λέσβος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg