Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 28.09.2022  στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Πρυτανική Αρχή εκπροσωπούμενη από τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου πραγματοποίησε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και τη συνοδεία του, παρουσία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Νάσιας Χουρμουζιάδη, Διευθύντριας του Εργαστηρίου Μουσειολογίας στο πλαίσιο της επικείμενης  συνεργασίας του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση από κοινού εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων.

Ο κ. Συμεών μετά την υπογραφή του προσύμφωνου δήλωσε ότι: «Πιστεύουμε πολύ στην εξωστρέφεια του Εκκλησιαστικού μας Σχολείου και στο άνοιγμα του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και γι’ αυτό σήμερα ανοίγουμε ένα δρόμο γνώσης, επιστήμης, πολιτισμού και δημιουργίας με γέφυρα την θάλασσα της ειρήνης, την θάλασσα της Παναγίας μας, την θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους».

Ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων τόνισε ότι το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι σταθερά προσανατολισμένο στην προώθηση καινοτόμων δράσεων σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, έχει ξεκινήσει έναν γόνιμο διάλογο με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με στόχο την ανάπτυξη ενός συνόλου ερευνητικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών δράσεων, με πυρήνα το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας. Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία αυτή στηρίζεται και αξιοποιεί, αφενός, τη δυναμική διάθεση εξωστρέφειας της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και, αφετέρου, τις καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που συστηματικά καλλιεργούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και δη το Εργαστήριο Μουσειολογίας.

 

Ημερομηνία ανάρτησης

29 Σεπ 2022

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Βασικό αρχείο

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg