ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΡΙΑΝΤ 2018-2019

Συνεχίζοντας τη συνεργασία με το Μουσείο Τεριάντ, το Εργαστήριο Μουσειολογίας, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο,  «Μην είναι οι παρασάνταλοι οι μαύροι καλικάντζαροι;»[1].

Το περιεχόμενό του προγράμματος, σχετίζεται με τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου Τεριάντ, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Λέσβου. Μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες, εξασκούν τη δημιουργικότητα τους και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή και τη συνεργασία μέσα στην ομάδα. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη μοντέρνα τέχνη, ενεργοποιώντας την ευαισθησία, τη φαντασία και το χιούμορ τους μέσω ενός προγράμματος που βασίζεται σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Η δράση  απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.  Εξελίσσεται μέσα από τρεις δραστηριότητες, οι οποίες βασίζονται σε έργα που φιλοξενεί το μουσείο, ζωντανεύοντας πίνακες και ιστορίες.

Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Δεκεμβρίου, 11:00 με 12:30 π.μ. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6948883993.

Κόστος συμμετοχής: 5€

Σας περιμένουμε με Χριστουγεννιάτικη διάθεση και δώρα!

 

Facebook: Museolab - Εργαστήριο Μουσειολογίας

Instagram: museo_lab_aegean

Site: http://museologylab.ct.aegean.gr

 

 

 

[1] Στίχος του Ν. Κανάκη από το τραγούδι «οι Καλικάντζαροι»

Ημερομηνία ανάρτησης

19 Δεκ 2018

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Λέσβος

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg