Ψήφισμα για την απώλεια του τ. Προϊσταμένου του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Εδουάρδου Γαρδίκη. | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ψήφισμα για την απώλεια του τ. Προϊσταμένου του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Εδουάρδου Γαρδίκη.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Την Τετάρτη 19.02.2020 στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, ενημέρωσε με βαθιά οδύνη το Σώμα για την απώλεια του τ. Προϊσταμένου του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Εδουάρδου Γαρδίκη.  

Η Πρυτάνισσα αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεισφορά του εκλιπόντος στη λειτουργία του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αφού ο Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα που συνέβαλε καθοριστικά τόσο στην εσωτερική οργάνωση και στον προγραμματισμό των καθημερινών δραστηριοτήτων και πρακτικών του Ε.Λ.Κ.Ε του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο και στη διαχείριση των σχέσεων με τους αντίστοιχους Ε.Λ.Κ.Ε. των άλλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας, προωθώντας λύσεις και προσφέροντας προοπτικές για την ανάπτυξη της έρευνας σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες συνδέονταν πάντα συστηματικά με τις ιδιαίτερες ανάγκες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και γενικότερα των περιφερειακών Πανεπιστημίων.

Ο Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης υπηρέτησε αταλάντευτα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και καθοδήγησε τα βήματα προσαρμογής του Ε.Λ.Κ.Ε. στη σύγχρονη πραγματικότητα, όχι μόνο όταν διατηρούσε ακμαίες τις δυνάμεις του, αλλά ακόμα και όταν δοκιμαζόταν σκληρά από την ασθένεια που τον πήρε μακριά μας, μέχρι την τελευταία στιγμή της ύπαρξής του και την τελευταία ικμάδα της δύναμής του. Παρέμεινε πάντα σεμνός και διακριτικός, προσηνής, διαλλακτικός και ψύχραιμος, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, που απαιτούσαν ιδιαίτερη προσήλωση, υπομονή και επιμονή για τη διάσωση και προώθηση των σκοπών και του οράματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι βέβαιο ότι η πορεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς την αναβάθμισή του στο πλαίσιο του ελληνικού πανεπιστημιακού χάρτη, αλλά και προς μια πανευρωπαϊκή και διεθνή αναπτυξιακή πορεία, οφείλει πολλά στον Δημήτρη Εδουάρδο Γαρδίκη.

Σε αναγνώριση της σημαντικότατης ανιδιοτελούς προσφοράς του, με τιμή στη μνήμη του και με μεγάλη θλίψη για την απώλεια του δικού μας Δημήτρη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

 

  • Να εκδοθεί το παρόν Ψήφισμα.
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία της Πρυτανικής Αρχής στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • Να επιδοθεί Αντίγραφο του παρόντος Ψηφίσματος στην οικογένεια   του εκλιπόντος.
  • Να  δημοσιευθεί το Ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.                        

 

Η Πρυτάνισσα

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

 

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

19 Φεβ 2020

Είδος ανακοίνωσης

Ψηφίσματα

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg