1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο (23-25/9/2022) | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο (23-25/9/2022)

ΘΕΜΑ: 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο (23-25/9/2022)

Στις 23 -25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» θα πραγματοποιήσει στη  Λέσβο το 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά με τίτλο ELIA Lesvos confest.

Το ELIA confest,  αποτελεί μια καινοτόμο μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός Συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον Ελαιοτουρισμό. Οι δύο πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε ένα επιστημονικό και ακαδημαϊκό συνέδριο σχετικά με την Ελιά, αναφορικά με την τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ.  Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη βιωσιμότητα, στη σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, στην τοπική γαστρονομία αλλά και στην εκπαίδευση.

Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες Ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τουριστικά γραφεία καθώς και εξειδικευμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencers).

Έχουν προσκληθεί  στη Λέσβο κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες , που θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία και τη γνώση τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και την επίσκεψή τους στο νησί, οι προσκεκλημένοι μας θα γνωρίσουν την αυθεντικότητα των κατοίκων του, την ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου, τη γαστρονομική του κουλτούρα και φιλοξενία, ενώ θα γευτούν τη μοναδικότητα του Λεσβιακού Ελαιολάδου.

Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες της ελιάς στη Λέσβο θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, να ενημερωθούν για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες, δοκιμασμένες στο εξωτερικό, πρακτικές.

Η διοργάνωση θα κινηθεί σε  έξι κεντρικούς άξονες:

Ελιά και εκπαίδευση

Ελιά και περιβάλλον

Ελιά και πολιτισμός

Ελιά και γαστρονομία/ υγεία

Ελιά και τουριστική προβολή

Ελιά και τρόποι αύξησης των πωλήσεων των προϊόντων της ελιάς

Τις ομιλίες του Συνεδρίου,  που θα έχουν ταυτόχρονη μετάφραση, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ οι κάτοικοι του νησιού αλλά και ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα, που  ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς και  τη χρήση των προϊόντων της.

Στο επίσημο  website του ConFest μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα, τους ομιλητές καθώς και φόρμα προεγγραφής για την παρακολούθησή του.

https://www.elialesvosconfest.com/

 

Ημερομηνία ανάρτησης

9 Σεπ 2022

Είδος ανακοίνωσης

Ανακοινώσεις άλλων φορέων

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg