2η Δράση Ερευν. Εργαστηρίου PRIVASI Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση του COVID | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

2η Δράση Ερευν. Εργαστηρίου PRIVASI Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση του COVID

Συνεχίζει τις δράσεις κατά του COVID-2019 το ερευνητικό εργαστήριο PrivaSI του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Διαμοιρασμός 3d printing εξαρτημάτων μάσκας προσώπου και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ο Αναπλ. Καθηγητής Χρήστος Καλλονιάτης, Διευθυντής, του ερευνητικού εργαστηρίου Privacy Engineering and Social Informatics (PrivaSI Lab) και Προέδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και μέλη του Εργαστηρίου, είχαν τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, κατόπιν πρόσκλησης της Διευθύντριας Ταξιαρχούλας Κουκούλη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Έκτης  τάξης για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Τμήματος, αλλά και ειδικότερα για τις δράσεις του Εργαστηρίου με έμφαση στο αντικείμενο των τρισδιάστατων εκτυπώσεων. Δείγμα των αποτελεσμάτων αυτής της ερευνητικής δραστηριότητας, και συγκεκριμένα 3d printing άνετα εξαρτήματα τοποθέτησης  μάσκας προσώπου (straps), παραδόθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Ο κ. Χρήστος Καλλονιάτης, ευχαριστώντας θερμά τη Διευθύντρια του Σχολείου και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, επεσήμανε ότι «η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, το διδακτικό προσωπικό, τους/τις μαθητές-τριες και τους γονείς, είναι και παραμένει προτεραιότητα τόσο για το Τμήμα όσο και για το Εργαστήριο. Με απώτερο στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και έρευνας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, φιλοδοξούμε στην οικοδόμηση μιας στέρεης και συνεχούς συνεργασίας με τα σχολεία της Λέσβου, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που παρέχονται από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως το θεσμό της πρακτικής άσκησης και το Erasmus+.»

 

Αναπλ. Καθηγητής, Χρήστος Καλλονιάτης

Προέδρος Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας

Διευθυντής Εργαστηρίου  Privacy Engineering and Social Informatics (PrivaSI Lab)

Πανεπιστήμιο Αιγαίου  

Ημερομηνία ανάρτησης

29 Ιουν 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg