5η Ιουνίου - Παγκόσμια Hμέρα Περιβάλλοντος | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

5η Ιουνίου - Παγκόσμια Hμέρα Περιβάλλοντος

5Η Ιουνίου - Παγκόσμια Hμέρα Περιβάλλοντος 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ -
PLASTIC LITTER PROJECT 2018

#BeatPlasticPollution

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Για το 2018, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Tο φετινό σύνθημα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  είναι «Beat the Plastic Pollution. If you can’t reuse it, refuse it», που σημαίνει «Νικήστε τη ρύπανση από τα πλαστικά, αν δεν μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε, αρνηθείτε το». Στην επίσημη ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για τις δράσεις που είναι αφιερωμένες στην ημέρα, ανά τον κόσμο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει μέρος της λύσης.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει στην παγκόσμια  καμπάνια #BeatPlasticPollution με την Ομάδα Θαλάσσιας Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας που πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει ένα πρωτοπόρο πείραμα για τον εντοπισμό και την ποσοτικοποίηση πλαστικών απορριμμάτων στην επιφάνεια της θάλασσας του Αιγαίου. Στόχος του πειράματος είναι ο εντοπισμός από απόσταση, με τη βοήθεια drones και δορυφορική κάλυψη, μεγάλων επιφανειών  πλαστικών απορριμμάτων στην επιφάνεια της θάλασσας, που θα επιτρέψει  την  στοχευμένη  και αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην απομάκρυνση τους.

Το πείραμα θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, στις 12μ.μ. στη παραλία «Τσαμάκια» στη Μυτιλήνη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), και της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών (8 Ιουνίου).

 

 

Επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο»

Μυτιλήνη 5 Ιουνίου 2018

 

Ημερομηνία ανάρτησης

5 Ιουν 2018

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg