Ίαση, Ευεξία και Συμπερίληψη: Νέα Πρότυπα Τουρισμού | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Ίαση, Ευεξία και Συμπερίληψη: Νέα Πρότυπα Τουρισμού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

«Ίαση, ευεξία και συμπερίληψη: νέα πρότυπα τουρισμού»

 

Την Πολιτισμική Ημερίδα με θέμα: «Ίαση, Ευεξία και Συμπερίληψη: Νέα Πρότυπα Τουρισμού» θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 09:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στην ημερίδα, εκλεκτές ομιλήτριες και εκλεκτοί ομιλητές, εμπειρογνώμονες και εργαζόμενοι/ες του πεδίου, θα παρουσιάσουν τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο των νησιών του Βορείου Αιγαίου με έμφαση στον τουρισμό της ευεξίας και της συμπερίληψης. 

Η εκδήλωση επιμελείται και συντονίζεται από την Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Αναστασία Ζήση, και το πρόγραμμά της είναι το ακόλουθο:

Χαιρετισμοί

09:00 – 09:30

  • Εμμανουήλ Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
  • Καθ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Ευάγγελος Μυρσινιάς, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου

 

Ομιλίες

09:30 – 09:50

Δρ. Ελένη Μαλούπα, Διευθύντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων: «Ο ρόλος των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών στην υγεία και την ευεξία ως νέα πρότυπα τουρισμού»

09:50 - 10:10

Δρ. Ζήσης Αγγελίδης, Πρόεδρος ΕΝ.Ε.Θ.Ε.: «Βιώσιμα Οικοσυστήματα Θερμαλισμού – Τουρισμού στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Παρόν & Μέλλον»

10:10- 10:30

Ηρακλής Κοκολογιάννης

Δημιουργός του «From Separation to Unity»: Το εσωτερικό ταξίδι – Η Ερεσός ως προορισμός πνευματικότητας και ευεξίας

10:30- 11:20 – Διάλειμμα

11:20 – 11:40

Αφροδίτη Βατή, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων Δ. Λέσβου : «Η ψηφιακή προβολή της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού: Μια πολυπρισματική προσέγγιση»

11:40 - 12:00

Τούλα Μακρέλλη, Πρόεδρος Φορέα Visit Agiasos: «Άυλη πολιτισμική κληρονομιά: Το παράδειγμα της Αγιάσου»

12:00 - 12:20

Ευγενία Σαγκινέτου και Καλλιόπη Δραγωίδου, Νηπιαγωγοί στο Νηπιαγωγείο Μεσαγρού Λέσβου: «Μικροί τοπικοί πολιτισμοί μέσα από τα μάτια των παιδιών»

12:20– 12:40

Ιωάννα Σάββα, Διοργανώτρια Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού: «25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας»

12:40 – 13:00

Δρ. Χρήστος Χατζηλίας, Διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών, τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Περιπατητική Ευεξία: Τα μονοπάτια του νερού»

Δέσποινα Μαϊάκη, Πρόεδρος Κοινότητας Σκαλοχωρίου: «Περιπατητική Ευεξία: Το Σκαλοχώρι Λέσβου και το μονοπάτι των νερόμυλων»

13:00 – 14:00

Ελαφρύ γεύμα, Διαδρομή γύρω από το Κάστρο της Μυτιλήνης

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Διαπεριφερειακός Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιγαίου Αρχιπελάγους στον Πολιτισμό και Τουρισμό» - MIS 5047046, το οποίο εντάσσεται στη δράση υποστήριξης της Περιφερειακής Αριστείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Κατηγορία

Ημερίδες

Χώρος εκδήλωσης

Μυτιλήνη, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ημερομηνία

Σάββατο, 11 Μάρτιος, 2023 - 09:00 εώς 14:00

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg