Διαδικτυακή επιστημονική διημερίδα με τίτλο: "Οθωμανική κρίση και Επανάσταση / Η Ελληνική Επανάσταση ως οθωμανική κρίση" (ZOOM webinar) | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Διαδικτυακή επιστημονική διημερίδα με τίτλο: "Οθωμανική κρίση και Επανάσταση / Η Ελληνική Επανάσταση ως οθωμανική κρίση" (ZOOM webinar)

200 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Επιστημονική Διημερίδα

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, ΠΜΣ «Κρίση και Ιστορική Αλλαγή» – Εργαστήριο Ιστορίας

Η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο ελληνικό και ευρωπαϊκό, αλλά και οθωμανικό γεγονός, και συνδέεται άμεσα με τους κλυδωνισμούς του οθωμανικού «παλαιού καθεστώτος» και τις αλλεπάλληλες πολιτικές κρίσεις του ύστερου 18ου και πρώιμου 19ου αιώνα. Με τη σειρά της, η κρίση που προκάλεσε η Ελληνική Επανάσταση έπαιξε ρόλο καταλύτη, επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό του οθωμανικού κράτους σε αυτοκρατορία ευρωπαϊκού τύπου. Η διημερίδα φιλοδοξεί να διερευνήσει τις εξελίξεις της περιόδου 1789-1839 μέσα από το πρίσμα της κρίσης της οθωμανικής τάξης πραγμάτων και με επίκεντρο την Ελληνική Επανάσταση, χωρίς όμως να ασχολείται αποκλειστικά με αυτή. Στόχος είναι να τοποθετηθεί η Επανάσταση του 1821 στα οθωμανικά της συμφραζόμενα, τόσο ως προς τις γενεσιουργές της αιτίες όσο και ως προς τις συνέπειές της, και να αναδειχθούν οι συνδέσεις της με τους ευρύτερους κοινωνικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς μετασχηματισμούς του οθωμανικού κράτους και των οθωμανικών κοινωνιών, χριστιανικών και μουσουλμανικών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για να παρακολουθήσετε τη Διαδικτυακή Επιστημονική Διημερίδα Απαιτείται Εγγραφή

 

Σύνδεσμος Εγγραφής ΕΔΩ
Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής θα λάβετε προσωπικό σύνδεσμο στο e-mail σας τον οποίο θα πρέπει να ακολουθήσετε για να παρακολουθήσετε την Διημερίδα.

 

Χώρος εκδήλωσης: Διαδικτυακά (ZOOM webinar)

Ημερομηνία:

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:40-20:00
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, ώρα 10:00-13:00 και 17:00-20:00

Κατηγορία

Ημερίδες

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Διαδικτυακά [Zoom]

Ημερομηνία

Τετάρτη, 24 Νοέμβριος, 2021 - 17:45 εώς Πέμπτη, 25 Νοέμβριος, 2021 - 20:00

Σχολή / Τμήμα

Current Style: Βασικό

espa.jpg