Δράση Γιατρών του Κόσμου - 16 Μαϊου 2023 | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Δράση Γιατρών του Κόσμου - 16 Μαϊου 2023

 

It is all about Safe SEX.

Και τώρα που σου αποσπάσαμε τη προσοχή θα θέλαμε να σε καλέσουμε να έρθεις να εξακριβώσεις αν όντως γνωρίζεις τα πάντα γύρω από το ασφαλές σεξ και να τεσταριστείς δωρεάν για τον HIV από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα βρίσκονται την Τρίτη 16/05 από τις 11πμ έως τις 4μμ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για μία μονοήμερη δράση ευαισθητοποίησης και rapid testing για τον HIV και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ). 

11.00: Παρουσίαση των Γιατρών του Κόσμου για την πρόληψη και την προστασία από ΣΜΝ και HIV (Αίθουσα Η’, 2ος όροφος κτηρίου Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών)

12.00 – 16.00: Λήψη rapid testing για τον HIV από την ομάδα των Γιατρών του Κόσμου (Αίθουσα Β.15, 2ος όροφος κτηρίου Γεωγραφίας)

 

Ανώδυνα και μέσα σε 10’ 

Η εξέταση και η αναμονή του αποτελέσματος γίνεται εντός 10 λεπτών, με ένα ανώδυνο τσίμπημα στην άκρη του δαχτύλου για την απαραίτητη αιμοληψία. 

Μη φοβάσαι, δεν είμαστε αδιάκριτοι!

Το rapid testing γίνεται σε ιδιωτικό χώρο με παρουσία του ιατρού και του εξεταζόμενου, το αποτέλεσμα διακατέχεται από το ιατρικό απόρρητο. 

Η δράση των Γιατρών του Κόσμου διεξάγεται παράλληλα με την εκκίνηση ενός νέου σημείου Checkpoint στη Λέσβο, ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους, για την εξέταση, την έγκαιρη διάγνωση και την υποστηρικτική συμβουλευτική για τον HIV/AIDS και άλλων ΣΜΝ. Οι δράσεις εντάσοσνται στο πλαίσιο του προγράμματος 4C (Crossing Countries, Crossing Communities), που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οποιοσδήποτε που το επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί ελεύθερα στην Κοινωνική Υπηρεσία των Γιατρών του Κόσμου στο socialserviceslesvos@mdmgreece.gr και να προγραμματίσει την δική του επίσκεψη για σχετική εξέταση. 

Έλα να ενημερωθείς για να απολαμβάνεις το σεξ με ασφάλεια και χωρίς άγχος!

Κατηγορία

Δράσεις κοινωνικής ευθύνης

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Λόφος Πανεπιστημίου, Μυτιλήνη

Ημερομηνία

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2023 - 12:30

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg