Μεταναστεύσεις και σύνορα στην εποχή της πανδημίας | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Μεταναστεύσεις και σύνορα στην εποχή της πανδημίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ   

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΝΟΡΑ»

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Διαδικτυακή Επιστημονική Συνάντηση, 20-21 Νοέμβριου 2020

«Μεταναστεύσεις και σύνορα στην εποχή της πανδημίας»

 

Το διεθνές θερινό σχολείο «Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα» του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης στο Αιγαίο, με την υποστήριξη του «Global Studies Centre» του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και του «Centre of European and Russian Studies» του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA), θα πραγματοποιήσει στις 20-21 Νοεμβρίου 2020 διήμερη επιστημονική συνάντηση με τίτλο: «Μεταναστεύσεις και Σύνορα στην Εποχή της Πανδημίας».

Η πρώτη μέρα της συνάντησης επικεντρώνεται στην κριτική αναστοχαστική αποτίμηση της μακροχρόνιας εμπειρίας διδασκαλίας και συμμετοχής στο θερινό σχολείο «Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα» στο νησί της Λέσβου, ένα νησί που κατέχει τα τελευταία χρόνια μία εμβληματική θέση στο σημερινό ευρωπαϊκό καθεστώς μετανάστευσης. Οι συζητήσεις που θα λάβουν χώρα την πρώτη ημέρα της συνάντησης απευθύνονται κυρίως σε πρώην φοιτητές/τριες του θερινού σχολείου, καθώς και σε διδάσκοντες/ουσες.

Οι παρεμβάσεις της δεύτερης ημέρας απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η τρέχουσα υγειονομική κρίση ως ευκαιρία για την κριτική αποτίμηση των αποκλεισμών τους οποίους παράγει η οχύρωση ενάντια στην πανδημία, καθώς και η επανεξέταση του κυρίαρχου καθεστώτος της κινητικότητας.

 

Για να συμμετέχετε στα στρογγυλά τραπέζια της δεύτερης μέρας, 21 Νοεμβρίου, εγγραφείτε εδώ και θα λάβετε τον σύνδεσμο Zoom. 

 

Εκ μέρους των Επιστημονικών Επιτροπών του Θερινού Σχολείου «Πολιτισμοί, Μεταναστεύσεις, Σύνορα» & του Παρατηρητηρίου της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης στο Αιγαίο

Κατηγορία

Συνέδρια

Χώρος εκδήλωσης

Διαδικτυακά

Ημερομηνία

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος, 2020 - 19:00 εώς Σάββατο, 21 Νοέμβριος, 2020 - 21:45

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg