Παρουσίαση Βιβλίου «Οι Πύλες των Οδών της Ημέρας και της Νύχτας» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Παρουσίαση Βιβλίου «Οι Πύλες των Οδών της Ημέρας και της Νύχτας»

Παρουσίαση Βιβλίου «Οι Πύλες των Οδών της Ημέρας και της Νύχτας»

 

Ο ΙΑΝΟΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στις 20:30 στον Ιανό, Σταδίου 24, Αθήνα, στην παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του  Γιάννη Σακκά, καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών,  "Οι Πύλες των Οδών της Ημέρας και της Νύχτας".

Το ποίημα είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μια προσπάθεια γνώσης του είναι, του βαθύτερου εαυτού μας. Το ταξίδι γίνεται σε δύο επίπεδα, στον κόσμο και στην ψυχή. Τα δύο επίπεδα συναντώνται μα δεν ταυτίζονται. Το ταξίδι είναι κοσμικό και οντολογικό. Μπορεί ο άνθρωπος να γνωρίσει το είναι του, να δει το αληθινό φως? Αν όχι ποια άλλη πορεία του μένει να ακολουθήσει; Μήπως υπάρχουν κάποιοι που τον εμποδίζουν να προχωρήσει; Τελικά που θα καταλήξει; Και ποια η θέση της ποίησης στο ταξίδι αυτό; Οδηγοί του ταξιδιού δύο φιλόσοφοι, ο Παρμενίδης και ο Κίρκεγκορ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χρυσή Βιτσιλάκη, πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, κριτικός λογοτεχνίας, Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιώργος Βέης, πρέσβυς επί τιμή, ποιητής. Στο πιάνο η Κασσάνδρα Φουντουλάκη.

 

https://www.ianos.gr/events/oi-piles-twn-odwn-tis-imeras-kai-tis-nixtas-ekd.html

Κατηγορία

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Χώρος εκδήλωσης

Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Ημερομηνία

Τρίτη, 27 Νοέμβριος, 2018 - 20:30

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg