ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σ.Α.Π.Α.) τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 (World Environment Day - WED) συντάσσεται με την προσπάθεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμμετέχοντας στον παγκόσμιο χάρτη των δράσεων για το Περιβάλλον, διοργανώνοντας εσπερίδα με θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης».

Στόχος της εκδήλωσης  είναι η ενημέρωση από ερευνητικούς φορείς και φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για θέματα που άπτονται στην διαχείριση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσα από την αξιοποίηση καινοτόμων μεθόδων, νέων τεχνολογιών και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

  • Λεωνίδας Χριστόπουλος : Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών
  • Δημήτριος Καβρουδάκης, Επίκουρος καθηγητής, του τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα μιλήσει για την χρήση «έξυπνων συσκευών» (Smart Devices-IoT) στην παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων εντός και εκτός των δημόσιων κτιρίων, πληροφορώντας το κοινό και τη διοίκηση ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις για την καλύτερη διαχείριση πόρων όπως θέρμανση, φωτισμός, εξαερισμός κ.α.
  • Παλαιολόγος Παλαιολόγου, Επίκουρος καθηγητής δασοπροστασίας, τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών καθώς και για το πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στην εποχή των Μέγα-Πυρκαγιών.
  • Ιωάννης Μισαηλίδης, Υπ. Διδάκτορας Σεισμολογίας, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διαχειριστής της μελετητικής εταιρείας McAllen Warden Consultants. Θα μιλήσει για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για το πόσο έχει ανταποκριθεί στην πρόκληση αξιοποίησης καινοτόμων μεθόδων και παλαιών και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Θα υπάρξει δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης της εκδήλωσης για όσους δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν μέσω ΖΟΟΜ:

https://us06web.zoom.us/j/86115406355?pwd=QzYxU0R3enNZWVRlek9lTzliOXExZz09

Meeting ID: 861 1540 6355

Passcode: 003053

Κατηγορία

Ημερίδες

Χώρος εκδήλωσης

Αθήνα, αλλά και με δυνατότητα Διαδικτυακής παρακολούθησης

Ημερομηνία

Δευτέρα, 20 Ιούνιος, 2022 - 18:00 εώς 21:00

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg