Προβολή ντοκιμαντέρ για το Γυναικείο Στήθος και τον Καρκίνο του Μαστού | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Προβολή ντοκιμαντέρ για το Γυναικείο Στήθος και τον Καρκίνο του Μαστού

υζιά"

Ένα Ντοκιμαντέρ για το Γυναικείο Στήθος και τον Καρκίνο του Μαστού

Μουσείο Teriade, Βαρειά Μυτιλήνης, 17 Οκτωβριου 2018

Το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade και το Τμήμα  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας προσκαλούν στη προβολή του ντοκιμαντέρ “Βυζιά”. Η προβολή που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λιόπης Αμπατζή θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 19.00μ.μ.στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου στη Βαρειά Μυτιλήνης.

Το ντοκιμαντέρ“Βυζιά” πραγματεύεται το γυναικείο στήθος, τη σημασία του, τους συμβολισμούς του, τις χαρές και τις λύπες που μπορεί να προσφέρει, ενώ κεντρικός άξονας της αφήγησης είναι ο καρκίνος του μαστού. Στόχος του ντοκυμαντέρ είναι η ευρεία προβολή του στο κοινό έτσι ώστε να πυροδοτήσει συζητήσεις γύρω από πολλά ταμπού, να απενοχοποιήσει σκέψεις και κυρίως συναισθήματα, να ενημερώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες αλλά και τους άντρες για τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης .

Σε ιδέα και έρευνα της κοινωνικής ανθρωπολόγου Λιόπης Αμπατζή, σενάριο Ανιές Σκλάβου και Λιόπης Αμπατζή, σκηνοθεσία Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη, και πρωτότυπη μουσική Μάριου Γληγόρη το ντοκιμαντέρ “Βυζιά” είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή της TATAKIS AV Productions με διάρκεια 55’.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτη της ταινίας Ανιές Σκλάβου και τη κοινωνική ανθρωπολόγο Βενετία Καντσά.

Κατηγορία

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Μουσείο Teriade, Βαρειά Μυτιλήνης

Ημερομηνία

Τετάρτη, 17 Οκτώβριος, 2018 - 19:00 εώς 21:00

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg