Προβολή ταινίας | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Προβολή ταινίας

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 19.30  θα προβάλουμε την ταινία Invisible του Δημήτρη Αθανίτη. Η ταινία έχει πάρει το Μεγάλο Βραβείο στη Figueira Film Art και άλλα 14 διεθνή Βραβεία ενώ έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί σε πάνω από 35 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει προβληθεί σε 25 ελληνικές πόλεις.

Στην προβολή θα παραστεί και ο σκηνοθέτης.

Λίγα λόγια για την ταινία από τον ίδιο:

"Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο.

Ο ήρωας, ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, όταν απολυθεί θα βρεθεί στο κενό. Εχοντας ένα στενό κοινωνικό περιβάλλον, αποκομμένος από οικογένεια, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει από πουθενά να πιαστεί. Καθώς χάνει τη δουλειά του, χάνει και τη σύνδεση με την κοινωνία. 

Νιώθοντας ότι καταδικάζεται σε εξαφάνιση, ο ήρωας αντιδρά άμεσα και φορτισμένα, δεν μπορεί να σκεφτεί. Αισθάνεται απόλυτα ταπεινωμένος, αφού του αρνούνται μια εξήγηση, η μια δεύτερη ευκαιρία και ταυτόχρονα ότι είναι θύμα μιας απόλυτης αδικίας. Αισθάνεται ότι δεν υπάρχει γι' αυτούς, όπως δεν υπάρχει πια και για τη γυναίκα του. Αισθάνεται αόρατος.

Ο Αρης αντιδρά στον παραλογισμό και στην ταπείνωση που ζει, με τον δικό του ναίφ τρόπο. Αποφασίζει να εκδικηθεί το πρόσωπο που θεωρεί υπεύθυνο. Με το όπλο, θέλει να απονείμει δικαιοσύνη και να δώσει στον εαυτό του, τη δυνατότητα να δικάσει τον ένοχο και να τον τιμωρήσει.

Απέναντι σ΄ αυτή την εμμονή που τυφλώνει τον Αρη και τον οδηγεί στα άκρα, ο γιος του είναι η μόνη αντίρροπη δύναμη, η μόνη πραγματική σχέση του με τον κόσμο.

Η ταινία βάζει την πρόκληση να μιλήσεις μέσα από έναν ήρωα που ξεπερνά τα όρια, για μια κατάσταση που ξεπερνά το προσωπικό.

Δημήτρης Αθανίτης"

Κατηγορία

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Τοποθεσία

Σύρος

Χώρος εκδήλωσης

Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ημερομηνία

Τετάρτη, 18 Οκτώβριος, 2017 - 19:30 εώς 21:00

Διοικητική μονάδα

Παράρτημα Βιβλιοθήκης | Σύρου

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg