Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει και φέτος στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, στη Μυτιλήνη.

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει και φέτος στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή που επιστρέφει και πάλι στις 29 Σεπτεμβρίου στην Μυτιλήνη υπό την διοργάνωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 29 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υποδεχτεί μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Λέσβου, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια, για να γνωρίσουν από κοντά το ερευνητικό έργο των Τμημάτων. 

Το απόγευμα, από τις 18:00 και μετά, εκπρόσωποι των τμημάτων Γεωγραφίας, Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών, θα υποδεχτούν το ευρύ κοινό στην πλατεία Σαπφούς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους ερευνητές και τις ερευνήτριες, να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια και να γνωρίσουν ένα ευρύ φάσμα από επιστημονικά πεδία. Ακόμη, θα μπορούν να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα του πανεπιστημίου στην Ευρωπαϊκή Γωνιά, (όπου θα βρίσκονται εκπρόσωποι από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου) και να παρακολουθήσουν «πειράματα στον δρόμο» στο πλαίσιο της δράσης Mind the Lab. Επιπλέον, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ “The Mednight expedition, the ports of science” στον χώρο της θεατρικής ομάδας “Οι Άστεγοι”. Παράλληλα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση «Γυναίκες της Μεσογείου στον τομέα της Υγείας». Η έκθεση αυτή θα προβάλλεται σε ψηφιακή μορφή στον χώρο των εκδηλώσεων και σε εκτυπωμένη μορφή με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα Future Lab (ισόγειο του κτιρίου Γ, στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην περιοχή Καλλιθέα) 17:00-19:00 από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου. 

Το έργο Mednight χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "Horizon Europe" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης "Marie Skłodowska-Curie Actions and Citizens" αριθμ. 101061190.

Για λεπτομέρειες των δράσεων, παρακαλούμε  επισκεφτείτε τον https://mednight.eu/mapa/?lang=el

 

Κατηγορία

Εκδηλώσεις

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Λόφος Πανεπιστημίου & πλατεία Σαπφούς, Μυτιλήνη

Ημερομηνία

Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος, 2023 - 10:30 εώς 22:00

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg