Είστε εδώ

1η Ετήσια Εκδήλωση: "Ημέρες Καινοτομίας & Έρευνας - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης"

Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης ΕΛΚΕ του Παν. Αιγαίου αποφάσισαν τη διοργάνωση της 1ης ετήσιας εκδήλωσης με τίτλο: "Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης", με στόχο την προώθηση της ερευνητικής συνεργασίας ανάμεσα στα Τμήματα και τις Σχολές του Ιδρύματος, την προώθηση της διεπιστημονικότητας, την ανάδειξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων και την προβολή της έρευνας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Η εκδήλωση θα έχει διάρκεια δύο ημέρες και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, διαδικτυακά με τη χρήση της πλατφόρμας zoom.

 

Στόχος είναι την πρώτη ημέρα της Διημερίδας (19/05) να γίνει στην πρωινή συνεδρία, παρουσίαση του ερευνητικού χαρακτήρα των 18 Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας και στην απογευματινή συνεδρία να παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες (βασικής ή εφαρμοσμένης έρευνας) του ερευνητικού δυναμικού του Πανεπιστημίου μας (υποψήφιων διδακτόρων, νέων ερευνητών, μελών ΔΕΠ και συνεργαζόμενων ερευνητών). 

Η δεύτερη ημέρα (20/5) είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση αποτελεσμάτων Ερευνητικών έργων με δυνατότητα επιχειρηματικής αξιοποίησης. Στην ενότητα αυτή θα προσκληθούν εκπρόσωποι, τόσο από τον Ακαδημαϊκό, όσο και από τον Επιχειρηματικό Κόσμο, από Κοινωνικούς Φορείς και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Επίσης την 2η μέρα (20/05) θα πραγματοποιηθεί ο "1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου" που αφορά στην παρουσίαση ερευνητικών εργασιών των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχολείων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια της έρευνας σε επίπεδο σχεδιασμού, υλοποίησης και παρουσίασης των σχετικών αποτελεσμάτων (αναμένεται η απόφαση έγκρισης από το ΥΠΑΙΘ).

 

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παρακολούθηση της Εκδήλωσης ή συμμετοχή σας σε αυτή, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εκδήλωσης: https://my.ru.aegean.gr/researchdays

 

Κατηγορία

Ημερίδες

Εικόνες

Σχετικά αρχεία

Χώρος εκδήλωσης

Διαδικτυακά

Ημερομηνία

Τετάρτη, 19 Μάιος, 2021 - 09:00 εώς Πέμπτη, 20 Μάιος, 2021 - 18:00

Current Style: Βασικό