Cactus & Others | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Cactus & Others

Η αίθουσα τέχνης Artshot - Sophia Gaitani παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Άντζελας Μπρισνόβαλη με τίτλο "Cactus & Others’’. 

 

Η Άντζελα Μπρισνόβαλη γεννήθηκε στην Ελλάδα- σπούδασε Καλές Τέχνες και Ιστορία της Τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εικαστικός ζει και ζωγραφίζει στο εργαστήριο της σε ένα από τα νεοκλασικά κτήρια του 1861 στο κέντρο της Ερμούπολης στη Σύρο και από το 2000 επίσης διδάσκει το Σχέδιο & Χρώμα και τον Εννοιολογικό Σχεδιασμό στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο τομέα Art & Design.

 

Είναι πτυχιούχος στη Ζωγραφική και την Ιστορία της Τέχνης από το Pratt Institute της Νέας Υόρκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MFA στα Combined Media - από Hunter College της Ν. Υ.          

Υπήρξε Υπότροφος του Whitney Museum of American Art-Independent Study Program NY και του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών-Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Η Άντζελα διδάσκει το σχέδιο- και το σχέδιο ιδεασμού και την οπτική σκέψη ως επισκέπτης καθηγήτρια σε Διεθνή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επίσης εργάζεται in situ έτσι ώστε να εκθέτει τη δουλειά της ανά τον κόσμο. Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και συλλογές Ιδρυμάτων στην Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

                                                           

Ταξιδεύει εντατικά με σκοπό να αναπτύξει στην δουλειά της τη θεματολογία της φύσης και της οικολογίας. Στα οδοιπορικά αυτά διερευνά την κοινωνική και φυσική οικολογία και τρόπους που αυτή εκφράζεται μέσα από τις γεωπολιτικές σχέσεις των ανθρώπων που συναντά. Οι εγκαταστάσεις και τα περφόρμανς που δημιουργεί είναι βασισμένα σε αυτές τις αναζητήσεις κάνοντας χρήση ενός συνδυασμού τόσο νέων όσο και παραδοσιακών μέσων έκφρασης. 

 

Στη ζωγραφική της τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στη παρατήρηση και μελέτη της φύσης από όπου και αντλεί αποκλειστικά τα θέματά της, μεταφέροντας στον καμβά τη ζωντάνια των χρωμάτων και των μοτίβων μιας χλωρίδας πλούσιας, καθώς την αναζητεί, όπου αυτή συνδέεται με το ιδιαίτερο τοπίο των Κυκλάδων στις διαφορετικές εποχές του χρόνου.

 

Το "Cactus & Others’’ είναι μέρος από την ευρύτερη σειρά έργων με τον τίτλο «Opuntia Ficus-Indica & Other Garden Varieties»,  παρουσιάζεται στην ολότητά της για πρώτη φορά στην Artshot – Sophia Gaitani (από 7 έως 25 Μαρτίου).

 

Πρόκειται για μια σειρά έργων που βασίζονται στη παρατήρηση του φυτού της φραγκοσυκιάς και άλλων μυστικών αγριολούλουδων σε διάφορες θέσεις στο τοπίο και από διάφορες οπτικές γωνίες - σε διαφορετικές στιγμές. Τα τελευταία δύο χρόνια, τα έργα της αναπτύσσονται στους άξονες της παρατήρησης και της εντύπωσης. Ο κάκτοι, εμπνέουν με τις δυναμικές γλυπτικές τους φόρμες και την πολυμορφία των συσχετίσεών τους με το φως και το περιβάλλον. Τα αγριολούλουδα αποτελούν βινιέτες μοτίβων και χρωμάτων σαν μια μικρή περφόρμανς στην άκρη του μονοπατιού πάνω από τη θάλασσα, ή και δίπλα σε αυτή. Οι συνδυασμοί των συνθέσεων άπειροι και η χαρά του χρώματος και της αρχέγονης ανθρώπινης κίνησης στη ζωγραφική χειρονομία ανεξάντλητη. Έτσι, περιμένοντας τα νέα από την Περσεφόνη και την κίνησή της προς εμάς, καλούμε όλους τους "άλλους"  ("Others") να μοιραστούμε τις στιγμές τόσο της παρατήρησης της φύσης όσο και της δράσης της ζωγραφικής μέσα από τα κύματα της φραγκοσυκιάς!                    

 

Α. Μ.  Ερμούπολη   07/2/2010

 

Διεύθυνση: Λεμπέση 11 – Μετρό Ακρόπολης

 

Από 8 έως 25 Μαρτίου 2020

Κατηγορία

Εκθέσεις

Χώρος εκδήλωσης

Aθήνα, αίθουσα τέχνης Artshot - Sophia Gaitani

Ημερομηνία

Σάββατο, 7 Μάρτιος, 2020 - 10:00 εώς Τετάρτη, 25 Μάρτιος, 2020 - 22:00

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg