ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

1. Υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Συνεργασίας Τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείο Σύρου

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας με τη τοπική κοινωνία της Σύρου, προχώρησε στην υπογραφή διμερούς συμφώνου συνεργασίας με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου προκειμένου ν’ αναπτυχθούν κοινά ερευνητικά προγράμματα, εργαστήρια και δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων του παραγόμενου ερευνητικού υλικού σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά και συνέδρια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας.

2. Διαγωνισμός «PUBLIC HEALTH DESIGN RESPONSE».

Με δεδομένες τις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του COVID-19 το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει σε μία συλλογική δράση τη δημιουργική ενέργεια όλων των μελών της οικογένειας του για την παραγωγή σχεδιασμένων παρεμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών που έχουν αναδυθεί από την νέα πραγματικότητα. Για το σκοπό αυτό, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός «PUBLIC HEALTH DESIGN RESPONSE» που αποσκοπεί στη σχεδίαση καινοτόμων προϊόντων και λύσεων που έχουν τόσο άμεση όσο και μεσοπρόθεσμη εφαρμογή.

3. Κατασκευή προστατευτικών ασπίδων για τον COVID-19

Το εργαστήριο Ολοκληρωμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατασκεύασε παρέδωσε 3Δ προστατευτικές ασπίδες στο Νοσοκομείο Σύρου και στο Νοσοκομείο Άρτας.

 

Εκ μέρους του Τμήματος

Ημερομηνία ανάρτησης

8 Μάιος 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Σύρος

Σχολή / Τμήμα

Current Style: Βασικό

espa.jpg