Εκδήλωση για την επανίδρυση και την έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Τμήματος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εκδήλωση για την επανίδρυση και την έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Τμήματος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 το νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού καλωσορίζει τους πρώτους φοιτητές και τις πρώτες φοιτήτριές του, εκπληρώνοντας έτσι ένα βασικό αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ταυτόχρονα τίθενται οι βάσεις δημιουργίας κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού, ικανού να συμβάλλει καταλυτικά στις αναπτυξιακές προοπτικές του τουρισμού και των επιχειρήσεών του.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από το 1984 που ιδρύθηκε έως σήμερα, έχει παρουσία σε ένα εκτεταμένο σύμπλεγμα νησιών (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος και Σύρος) δημιουργώντας ένα καινοτόμο δίκτυο εκπαίδευσης και γνώσης στην καρδιά του Αρχιπελάγους.  Στη Χίο εδρεύει η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης στην οποία, εκτός από το νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, ανήκουν το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Όραμα του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού είναι να αποτελέσει κέντρο αναφοράς (σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο) που θα εξελίσσει, θα συνθέτει και θα ολοκληρώνει τις επιστήμες που υπηρετούν τη διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων και την τουριστική ανάπτυξη. Κεντρικός πυλώνας του οράματος είναι η επίτευξη της αριστείας στην τουριστική εκπαίδευση και έρευνα σε διεθνές επίπεδο.

Αποστολή του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού είναι να αναπτύξει ειδικευμένους ανθρώπινους πόρους που θα παράγουν, θα επεκτείνουν και θα μεταδίδουν επιστημονική γνώση ικανή να συμβάλει στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας, ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας των τουριστικών προϊόντων, υπηρεσιών, προορισμών και επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος έχει προβλέψει και ενσωματώσει: α) καινοτόμες διεθνοποιημένες ακαδημαϊκές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις και β) ποικίλες συνέργειες με σημαντικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, προς όφελος των φοιτητών/τριών του Ιδρύματος και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας γενικότερα.

Η πανηγυρική εκδήλωση για την επανίδρυση και την έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του νέου Τμήματος  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι, στη Χίο, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Καθηγητής κ. Στέφανος Γκρίτζαλης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης Καθηγητής κ. Ι. Καρκαζής προσκαλούν τον/ην κάθε ενδιαφερόμενο/η να συμμετάσχει στην εν λόγω εκδήλωση.

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

13 Οκτ 2017

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Χίος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg