Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από Δωρητές | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από Δωρητές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από Δωρητές

 

Η Σάμος, το νησί του μύθου και της ιστορίας, στηρίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και του φοιτητές του,

 

Γίνε δωρητής και για να συμβάλλεις και εσύ στην επόμενη ακαδημαϊκή ημέρα του νησιού.

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γενικότερα και τα Τμήματά του στην Σάμο ειδικότερα βιώνουν και θα βιώσουν εντονότερα τις κοινωνικο – οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που ήρθαν να προστεθούν σε μια μακροχρόνια οικονομική κρίση. Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι φυσικές καταστροφές και οι μεταναστευτικές ροές επιτείνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα των δυσκολιών σε έναν ακριτικό τόπο και αποτρέπουν τους νέους και τις οικογένειές τους να επιλέξουν το νησί ΜΑΣ για τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Η ποιότητα των σπουδών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, η υποστηρικτική στάση μας στους φοιτητές μας, πλεονεκτήματα που διαπιστώθηκαν στις επίσημες αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις, δεν αποτελούν δυστυχώς κατά τα τελευταία χρόνια το κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή του νησιού μας ως τόπου σπουδών.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σάμο δημιουργούν το πρωτοποριακό πρόγραμμα υποτροφιών “Η ΣΑΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ” με στόχο την οικονομική στήριξη των νέων φοιτητών που θα ξεχωρίσουν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Το Πρόγραμμα αφορά τους νέους εισακτέους για το ακαδημαϊκό έτους 2021 - 2022 των παρακάτω Σχολών και Τμημάτων της Σάμου:

 

  • Πολυτεχνική Σχολή: Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
  • Σχολή Θετικών Επιστημών: Τμήμα Μαθηματικών και Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Με βάση το Πρόγραμμα, οι πρώτοι σε βαθμολογία εισακτέοι κάθε Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν έναν ελάχιστο αριθμό μορίων, θα λαμβάνουν υποτροφία ύψους 15.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής τουλάχιστον δύο (2) ετών στο νησί της Σάμου.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει την συμμετοχή δωρητών (ιδιώτες, επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί, ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού, ιδρύματα).

Ο κάθε ένας χωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του, και όλοι μαζί ως σύνολο καλούμαστε να συμβάλλουμε καθοριστικά στη διασφάλιση της ακαδημαϊκής βιωσιμότητας του νησιού. Από τις δωρεές θα χρηματοδοτηθούν οι υποτροφίες που θα δοθούν από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απευθείας στους φοιτητές, σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος. Οι δωρητές θα ενημερώνονται για την αξιοποίηση των συμβολών τους. Το Πανεπιστήμιο θα εκφράσει την ευγνωμοσύνη και την δημόσια αναγνώριση της προσφοράς κάθε συμπαραστάτη μας σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Γίνε και εσύ δωρητής, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJyOH1duzRX_qdBiTwl6n-IlMbabD5cy39X4At-h1a6GA_uA/viewform

 

Εκ μέρους των Τμημάτων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου

Τμήμα Μαθηματικών   

Τμήμα Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών             

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

 

Ημερομηνία ανάρτησης

3 Ιουν 2021

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Σάμος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Current Style: Βασικό

espa.jpg