ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

18 – 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2020 άρχισαν την 1η Φεβρουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 22 Μαρτίου 2020.

Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας θα διεξαχθούν και φέτος στο  Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πανεπιστημιακή μονάδα της Μυτιλήνης και της Ρόδου. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και διεξάγει τις εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας υπό την αιγίδα του ΚΕΓ.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για το επίπεδο Α1 για παιδιά 8-12 ετών έχουν τα παιδιά αλλοδαπών, αλλογενών και ομογενών που είναι 8–12 ετών (έχουν, δηλαδή, συμπληρώσει το 8ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 12ο την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους). Δεν υφίσταται άλλος ηλικιακός περιορισμός. Πρέπει ωστόσο να συστήνεται στους υποψήφιους ηλικίας κάτω των 16 ετών να μην επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Β2, του Γ1 και του Γ2 επιπέδου, γιατί το περιεχόμενο των εξεταστικών θεμάτων απαιτεί γνώσεις και εμπειρίες που δε διαθέτουν οι μικρής ηλικίας υποψήφιοι.

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, http://www.greek-language.gr/certification/node/15.html

έχουν ως εξής:

Επίπεδα

Ημερομηνίες

Εξετάσεις

Α1 (για παιδιά 8-12 ετών), Α1 (για εφήβους και ενηλίκους),

Α2 (καθώς και Α2 για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς) Β1

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

γραπτές*

B2, Γ1

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

γραπτές*

Γ2

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

γραπτές*

Ποσό Συμμετοχής

Για τα επίπεδα A1 (για παιδιά 8-12), Α1 (για εφήβους και ενήλικους), Α2 και Β1 - 65 ευρώ

Για τα επίπεδα B2, Γ1 και Γ2 - 73 ευρώ

 

*     Αμέσως μετά τις γραπτές εξετάσεις διεξάγονται οι προφορικές.

 

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε αίθουσες του Λόφου Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για την ακριβή αίθουσα και ώρα των εξετάσεων μέσω email ή τηλεφώνου.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  •      Αίτηση συμμετοχής μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που είναι διαθέσιμο στο: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html .
  •      Ερωτηματολόγιο (διατίθεται ηλεκτρονικά ή σε έντυπη μορφή από το Πανεπιστημίο Αιγαίου)
  •      Επικυρωμένο αντίγραφο έγκυρου αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κτλ.)

Σχετικά με τις οδηγίες για την υποβολή της αίτησης, καθώς και γενικότερες πληροφορίες (όπως επίπεδα και δείγματα εξετάσεων) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη των εξετάσεων κα Ντίλιου Αργυρούλα. 

Τηλέφωνα: 6977086327, +30 2251036005

Email ardil@aegean.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκεπτούν την ιστοσελίδα   http://www.greek-language.gr/certification/index.html .

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε αίθουσες της Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου (διεύθυνση Δημοκρατίας 1, 85132 Ρόδος) και θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση για το πρόγραμμα εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις που διενεργούνται στη Ρόδο, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6974 066 641 (κα Μαριάνθη Οικονομάκου) και 2241099312 ή να επισκέπτεστε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html 

 

 

Ημερομηνία ανάρτησης

3 Φεβ 2020

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Τοποθεσία

Λέσβος

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg