Έκθεση:«Μ. Η πόλη μέσα από τη μουσική, τους ήχους, τις φωνές της» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Έκθεση:«Μ. Η πόλη μέσα από τη μουσική, τους ήχους, τις φωνές της»

Τη Μυτιλήνη μόνο να την τραγουδήσεις μπορείς…

Με τη σκέψη αυτή, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν μια έκθεση που επιχειρεί να παρουσιάσει τη Μυτιλήνη, την πόλη που τους δέχεται κάθε χρόνο φιλόξενα, βασισμένοι, κυρίως, στον ήχο της. Μουσικές, φωνές ανθρώπων, ήχοι της καθημερινότητας σκιαγραφούν το παρόν και το παρελθόν της πόλης, και μας ωθούν να τη νιώσουμε και να την αγαπήσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Ο τίτλος της έκθεσης παίζει με το γράμμα Μ. Μ, όπως λέμε Μυτιλήνη, Μελωδία, Μουσική, Μεταπτυχιακό και, φυσικά, Μουσειολογία.

Η έκθεση «Μ. Η πόλη μέσα από τη μουσική, τους ήχους, τις φωνές της», που θα ανοίξει την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 7:οο μμ, φιλοξενείται σε έναν μισοτελειωμένο κτίριο, στην καρδιά της αγοράς, απέναντι σχεδόν από τη Μητρόπολη (Μητροπόλεως 8-10) και θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου από τις 19:00 – 22:00 μμ.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος έγινε από τους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μουσειολογία. Οι ίδιοι πραγματοποίησαν την απαιτούμενη έρευνα, δημιούργησαν τις κατασκευές της έκθεσης και επεξεργάστηκαν το οπτικοακουστικό υλικό, με την επιστημονική επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Νάσιας Χουρμουζιάδη. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη βοήθεια του Δήμου Λέσβου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ, του Εργαστηρίου Εικόνας Ήχου και του Εργαστηρίου Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και πολλών άλλων φίλων και συναδέλφων, ενώ στηρίχθηκε υλικά από επαγγελματίες της πόλης, όπως ο Γεώργιος Σ. Τσολάκης, η Ποτοποιία Ματθαίου & υιοί, το Paperland, η Παπαγεωργίου Α.Ε.Β.Ε. και η Διαμαντής Ν. & ΣΙΑ ΟΕ. 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία

Εκθέσεις

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Μυτιλήνη, Μητροπόλεως 8-10

Ημερομηνία

Παρασκευή, 1 Ιούνιος, 2018 - 19:00 εώς Κυριακή, 3 Ιούνιος, 2018 - 22:00

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg