Εκδήλωση με θέμα εκπαιδευτικές πρακτικές | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εκδήλωση με θέμα εκπαιδευτικές πρακτικές

Το Πειραματικό ΓΕΛ  Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως Συντονιστικό σχολείο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο "The S.T.E.A.M. instructional approach - A meaningful education", διοργανώνει την Παρασκευή 26/10/2018 και ώρα 09.30 π.μ., στον εσωτερικό χώρο του ισογείου του κτηρίου Γεωγραφίας,  εκδήλωση παρουσίασης και διάχυσης των δημιουργημάτων των συμμετεχόντων μαθητών. Συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Istituto Technico Industriale Statale Alessandro Volta (Perugia, Italy), το Istituto D’istruzione Superiore “Patini-Liberatore” (Castel Di Sangro, Italy), το Colegiul Technic Edmond Nicolau Focsani (Focsani, Romania), και το Adile Mermerci Anadolu Lisesi (Istanbul, Turkey).  

Το S.T.E.A.M. ( S.T.E.A.M=Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) είναι μία εκπαιδευτική πρακτική που δίνει έμφαση στην εφαρμογή της γνώσης σε πραγματικές καταστάσεις και στην προσέγγιση της διδασκαλίας της επιστήμης μέσα από τον πειραματισμό και την έρευνα, ευνοεί την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας στο σχολείο. Συνδέει τις Επιστήμες, τα Μαθηματικά και την Τέχνη με σύγχρονες Τεχνολογικές εφαρμογές ενισχύοντας τη σχολική επίδοση των μαθητών και αναπτύσσοντας δεξιότητες υψηλού επιπέδου σε όλους τους εμπλεκόμενους. Όταν οι μαθητές επιδίδονται σε δράσεις κοντά στις εμπειρίες τους, η εκπαίδευση αποκτά νόημα, η προσπάθεια για  υψηλές επιδόσεις ενθαρρύνεται και η σχολική διαρροή μειώνεται ενώ ταυτόχρονα αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες για την μετάβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας  θεωρώντας ότι η Πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να δράσει υποστηρικτικά σε τέτοιες καινοτόμες δράσεις.

Κατηγορία

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Μυτιλήνη, Λόφος Πανεπιστημίου, κτίριο Γεωγραφίας

Ημερομηνία

Παρασκευή, 26 Οκτώβριος, 2018 - 09:30 εώς 18:00

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg