Η Τέχνη της Φύσης | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Η Τέχνη της Φύσης

Διάλεξη - Η Τέχνη της Φύσης

13  Οκτωβρίου 2021 ώρα 18.00

στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας

 

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλούν σε διάλεξη  αφιερωμένη στην Τέχνη της Φύσης, Forest Art - Nature Art. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας του Γεωπάρκου Λέσβου με το Γεωπάρκο Bergstraße-Odenwald σε συνεργασία με την International Forest Art Association - Verein für Internationale Waldkunst e.V.

 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά από την Ute Ritschel, Curator International Forest Art Association, στο Darmstadt  της Γερμανίας, με θέμα: “International Forest Art Project and Global Nomadic Art Germany” - «Η τέχνη του δάσους συνδυάζει τη δημιουργική δύναμη του δάσους και του καλλιτέχνη».

 

Στην ομιλία της η Ute Ritschel θα εξετάσει διαφορετικές όψεις και πτυχές της τέχνης και της φύσης με ιδιαίτερη αναφορά στο σύγχρονο πρόβλημα της κλιματική κρίσης. Παράλληλα θα παρουσιάσει αρκετούς διεθνείς καλλιτέχνες της  Forest Art -Nature Art και το έργο τους.

 

Η International Forest Art Path biennale διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 στο Darmstadt της Γερμανίας και μέχρι σήμερα έχει προσκαλέσει 200 ​​διεθνείς καλλιτέχνες από 37 χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν 307 έργα τέχνης. Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που υλοποιούνται είναι ανοιχτές στο κοινό μέσα σε έναν ιδιαίτερο περίπατο 2,6 χιλιομέτρων στο  φυσικό περιβάλλον με έργα τέχνης. Παράλληλα πλαισιώνεται με ένα εκτενές πρόγραμμα ξεναγήσεων, παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και παιδαγωγικών εκδηλώσεων με σκοπό να φέρει κοντά επισκέπτες και καλλιτέχνες.

 

 

Κατηγορία

Διαλέξεις

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας, Mυτιλήνη

Ημερομηνία

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος, 2021 - 18:00 εώς 20:00

Σχολή / Τμήμα

Current Style: Βασικό

espa.jpg