Σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική - ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική - ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού design, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα διοργανώνει έκθεση με τίτλο “BEWARE OF GREEKS-Contemporary greek designers”, στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, 16-20 Οκτωβρίου 2017.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν ‘Έλληνες σχεδιαστές που ζουν, εργάζονται και παράγουν στην Ελλάδα, καθώς και φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Καρδίτσας.

 

Κοινή αναφορά για όλες τις συμμετοχές είναι η δημιουργία σύγχρονων χρηστικών αντικειμένων εμπνευσμένα από την παράδοση και την ελληνική πραγματικότητα

 

Για την επιλογή των φοιτητών-εκθετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνεται έκθεση με τις προτάσεις των δημιουργών στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μμ.

 

Από τα έργα  που θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη, θα επιλεγούν δέκα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και οι δημιουργοί τους θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Σκοπός των εκδηλώσεων που διοργανώνει η κυρία Σοφία Σακοράφα είναι  η στήριξη των νέων δημιουργών  και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής επιχειρηματικότητας σε έναν τομέα που αναπτύσσεται δυναμικά σε όλο τον κόσμο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τους συμμετέχοντες εδώ: http://bewareofgreeks.eu

Κατηγορία

Εκθέσεις

Χώρος εκδήλωσης

Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα

Ημερομηνία

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος, 2017 - 18:00 εώς Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος, 2017 - 01:00

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg