Παρουσίαση βιβλίου - Η Λιμνοθάλασσα. Πώς ο Αριστοτέλης επινόησε την επιστήμη | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Παρουσίαση βιβλίου - Η Λιμνοθάλασσα. Πώς ο Αριστοτέλης επινόησε την επιστήμη

Δελτίο Τύπου

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και οι Πρόεδροι των Τμημάτων Επιστημών της Θάλασσας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η Λιμνοθάλασσα: Πώς ο Αριστοτέλης επινόησε την επιστήμη του Armand Marie Leroi, Καθηγητή του Imperial College του Λονδίνου. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Ανδρέας Τρούμπης, πρώην Πρύτανης, Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τριαντάφυλλος Ακριώτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Άρης Ελευθερίου, Νομικός, πρώην Δήμαρχος Καλλονής και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Κόκκορης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας και θα χαιρετίσουν οι Γιώργος Τσιρτσής, Καθηγητής – Κοσμήτορας  Σχολής Περιβάλλοντος, Βασίλης Ζερβάκης, Καθηγητής – Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας και Πέτρος Γαγάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής – Πρόεδρος Τμήματος Περιβάλλοντος.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ.

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου

Η αξιοσημείωτη αλλά παραμελημένη ιστορία του ιδρυτικού ρόλου του Αριστοτέλη στην επιστημονική μελέτη της φύσης

 Οδοιπορικό και μελέτη της προέλευσης της επιστήμης, Η Λιμνοθάλασσα δείχνει πως ένας αρχαίος στοχαστής έχει ακόμα πολλά να μας διδάξει σήμερα. Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη είναι μεγάλη σε όλη την ιστορία της Δυτικής σκέψης, αλλά το θέμα που αγαπούσε περισσότερο ήταν η βιολογία. Έγραψε τεράστιες πραγματείες για τα ζώα, ανατέμνοντας και  ταξινομώντας τα, καταγράφοντας πώς ζούσαν, τρέφονταν και αναπαράγονταν. Ίδρυσε μια επιστήμη. Μπορεί ακόμη να ειπωθεί ότι ίδρυσε την ίδια την επιστήμη.

Σε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο, ο  γνωστός βιολόγος Armand Marie Leroi ανακαλύπτει ξανά την επιστήμη του Αριστοτέλη. Εξετάζει τις παρατηρήσεις του Αριστοτέλη, τις βαθιές του ιδέες, τις εμπνευσμένες εικασίες του – και τα πράγματα που έκανε λάθος. Ο Leroi επισκέπτεται τη Λέσβο, το νησί του Αιγαίου, όπου ο Αριστοτέλης εξερεύνησε τα μυστικά του ζωντανού κόσμου σε όλη του την ομορφιά. Η σύγχρονη επιστήμη εξακολουθεί να φέρει τη σφραγίδα του ιδρυτή της. Η Λιμνοθάλασσα αποκαλύπτει ότι ο Αριστοτέλης δεν ήταν μόνο ο πρώτος βιολόγος, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους.

Διοργάνωση με την χορηγία του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας.

Κατηγορία

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Δημοτικό Θέατρο Καλλονής Λέσβου

Ημερομηνία

Σάββατο, 6 Οκτώβριος, 2018 - 19:00 εώς 21:00

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg