Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, στη Μυτιλήνη. | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, στη Μυτιλήνη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, στη Μυτιλήνη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει με πλήθος δράσεων στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Βραδιάς Ερευνητή, στις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία εορτασμού της Βραδιάς Ερευνητή σε όλη την Ευρώπη,  που διοργανώνει ο οργανισμός Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, στο πλαίσιο του Mednight (https://mednight.eu). Το έργο Mednight χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "Horizon Europe" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης "Marie Skłodowska-Curie Actions and Citizens" αριθμ. 101061190.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υποδεχτεί πάνω από 530 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια των Τμημάτων: Γεωγραφίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών,.

Το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς θα πραγματοποιηθούν δράσεις για το ευρύ κοινό. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00, με τη συμμετοχή όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα από επιστημονικά πεδία και δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει Ευρωπαϊκή Γωνιά με την υποστήριξη του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ψηφιακή προβολή έκθεσης με Γυναίκες Επιστήμονες και πειράματα στον δρόμο “Mind The Lab”. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ “The Mednight expedition, the ports of science. Part 2” στο χώρο της θεατρικής ομάδας “Οι Άστεγοι” στην αγγλική γλώσσα.

Στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί καλωσόρισμα από τους φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση και θα ακολουθήσει παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου Migrimage. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του διαπολιτισμικού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος RAD στις 21:00 στην πλατεία Σαπφούς.

Για λεπτομέρειες των δράσεων, παρακαλούμε να δείτε το συνημμένο πρόγραμμα ή επισκεφτείτε τον σύνδεσμο.

 

 

Η Πρυτανική Αρχή

Κατηγορία

Εκδηλώσεις

Τοποθεσία

Λέσβος

Χώρος εκδήλωσης

Λόφος Πανεπιστημίου και Πλατεία Σαπφούς, Μυτιλήνη

Ημερομηνία

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος, 2022 - 10:00 εώς 21:00

Σχολή / Τμήμα

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg